Torres del Paine

posted in: Blogs, Patagonië | 4

Voor de mensen die hebben geprobeerd zich aan te melden voor de e-mailnotificatie: deze functie werkte tot nu toe niet goed. Als het goed is zou het nu weer moeten werrken. Dus iedereen die geen mailtjes ontving bij nieuwe berichten maar dat wel wil, zal zich nu aan de rechterkant van de website weer opnieuw moeten aanmelden.

Dinsdag 12 maart begonnen we aan de 5-daagse wandeltocht in het nationale park Torres del Paine. We moesten vrij vroeg al met de bus in Puerto Natales, omdat we nog 2,5 uur moesten rijden tot het nationale park. De weg naar de ingang van het park toe was geweldig mooi, met besneeuwde bergen op de achtergrond en kuddes Guanaco’s (een soort lama) die zomaar de weg overstaken (waardoor de bus natuurlijk abrupt moest remmen). Vanuit de ingang van het park moesten we nog een stukje rijden naar de catamaran, die ons naar de start van de wandeling zou brengen. Daar begon het feest, want we hadden geweldig uitzicht op de rotsformaties van Torres del Paine. Daarbij hadden we ontzettend geluk met het weer, want we hebben eigenlijk 5 dagen stralend mooi en zonnig weer gehad, en vooral zonder enige wind, terwijl het normaal gesproken erg hard kan waaien.

De eerste dag liepen we naar ‘glacier grey’ toe, waar we de eerste nacht gingen kamperen met onze tentjes. Dit deel van het park is eind 2011 voor een groot deel afgebrand omdat een toerist onvoorzichtig met vuur om is gegaan. Het was triest om te zien dat het hele landschap dor en verkoold was. Het zal nog jaren duren voordat het weer een beetje hersteld is. Ondanks dat was het uitzicht wel erg mooi, we hadden vaak uitzicht op de gletsjer. Nadat we de tent hadden opgezet zijn we nog een uurtje doorgelopen, waarbij we net boven de gletsjer uitkomen, echt super! De nacht was een beetje koud, maar de volgende dag gingen we weer vol goede moed verder. De tocht ging de 2e dag verder langs een ander groot meer en op dag drie door de ‘Franse vallei’ omhoog, waarbij we bij het bovenkomen uitkwamen bij schitterende besneeuwde bergtoppen. Op dag 4 gingen we eindelijk richting de drie torres, de naamgevers van het park. Dit was de zwaarste dag, met flink wat kilometers (en hoogtemeters) wandelen, maar het was het helemaal waard vanwege het uitzicht. De vijfde (en laatste) dag kwam het toetje, zonsopgang bij de drie torres. Dit betekende dus in het donker 200 meter stijgen in 45 minuten tijd, maar daarna wel getrakteerd worden op schitterend rood kleurende torres en mooie weerspiegelingen in het bijliggende meer. Echt helemaal super, en hoeveel geluk met het weer kun je hebben op een 5-daagse tocht, echt helemaal niks te klagen. Doordat we zo vroeg waren opgestaan waren we ook tegen de middag klaar met de tocht, en konden we weer in de bus terug naar Puerto Natales. En wat kan een hete douche dan heerlijk zijn na 5 dagen wandelen! Nu zijn we na een busritje van 5 uur weer terug in Argentinië, in El Calafate om precies te zijn, om de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer te bezoeken.

Carla & Arjen

4 Responses

  1. Dorothé

    Indrukwekkend! Ik zit lekker mee te genieten van de prachtige foto’s en jullie verhaal.

  2. Xander

    Wat een prachtige natuurfoto’s! Geniet er van zeg :)

Leave a Reply