Hasta luego Argentina!

posted in: Blogs, Patagonië | 2

Zondagavond zijn we in Bariloche, Argentinië aangekomen, na een busreis van 7 uur. We hadden eigenlijk maandag en dinsdag een auto willen huren om nog in het merengebied van Argentinië rond te rijden, maar omdat het pasen was (en dit voor de Argentijnen een zeer lang weekend (van do t/m di) vrij betekent) was er in de hele stad geen auto meer te krijgen. Maandag hebben we dus maar rustig aan gedaan in Bariloche, en dinsdag en woensdag konden we gelukkig wel een auto huren. We hadden (opnieuw!) ook erg geluk met het weer, want vooral dinsdag en woensdag waren schitterende dagen. We hebben de beroemde 7-merenroute (een tocht van 110 km met alleen maar mooie uitzichten) gereden die twee dagen, en ergens halverwege aan een idyllisch meertje gekampeerd. Je ziet het ene vergezicht na het andere, met mooie blauwe meren op de voorgrond en hoge bergen op de achtergrond. Na iedere bocht is er weer een ander mooi uitzicht en de route wordt ook niet voor niks door iedereen aangeraden. Je ziet overigens ook veel mensen de route fietsen, hiervoor hadden wij geen tijd, maar vooral geen puf meer :-o De fietsers hadden het met name ook zwaar te verduren op de onverharde stukken waarbij ze voortdurend in de stofwolken van de voorbij rijdende auto’s fietsten. Het eindpunt van de route, het stadje San Martin de los Andes, ligt erg leuk aan de voet van een meer, en daar hebben we dan ook even lekker op het terras gezeten en van het weer genoten.

Aansluitend aan de 7-merenroute hebben we ook nog het zogenoemde ‘circuito chico’ (kleine rondje) gereden vanuit Bariloche. We zijn naar een supermooi uitzichtspunt geweest, waar je een 360 graden uitzicht had over bergen, meren en inhammetjes. Daarna hebben we bij een ander uitzichtspunt nog heerlijk in het zonnetje gezeten, wat gedronken en van het uitzicht genoten. Gisteren vlogen we alweer terug naar Buenos Aires, waar we onze laatste dag Argentinië hebben afgesloten met een lekker etentje in de gezellige wijk Palermo. Nu zitten we op het vliegveld te wachten op onze vlucht terug naar Europa. Helaas is de vakantie alweer ten einde, maar het was een geweldige tijd waar we erg van genoten hebben. Hopelijk hebben jullie een beetje mee kunnen genieten via de website en de foto’s.

Tot snel allemaal!

Arjen & Carla

2 Responses

 1. Dorothé

  Inderdaad hebben we lekker mee kunnen genieten, van jullie prachtige vakantie.
  Hopelijk zijn jullie ook goed uitgerust en wensen we jullie een voorspoedige terugreis! Bereid je maar voor op de kou hier, want koud is het geweest. BBrr!

 2. debby en ruud

  Mooi! wat een omgeving niet?? Mooie foto`s ook.
  Helaas zit het er weer op voor jullie, maar wij kijken in ieder geval terug op 2 gezellige weekjes samen met jullie!
  Groetjes debby en ruud

Leave a Reply