Update Hawaii

posted in: Blogs, Hawai'i | 1

Hoi allemaal,

Omdat we bezorgde berichtjes krijgen, leek het ons goed even korte update te geven.

Vandaag was er een hevige aardbeving hier in de buurt. We hebben er geen last van gehad. Op het moment van de beving waren we ongeveer 20km van het epicentrum, in (heel toepasselijk) Volcanoes National Park. We hebben de beving en de naschokken wel goed gevoeld maar we waren buiten dus verder heeft het geen problemen opgeleverd. Een paar uur later werd het hele park gesloten en werden we verzocht het park te verlaten.

Van de vulkaanuitbarsting hebben we verder ook geen last. De lava komt in een specifiek gebied uit scheuren uit de grond naar boven. Dit gebied en de lager gelegen gedeelten waar de lava heen zal stromen is afgesloten. De bewoners zijn geëvacueerd. Wij slapen in Hilo, ongeveer 35km verderop, dat niet in het risicogebied ligt.

Maandag vliegen we sowieso weer door naar het laatste eiland Maui en verlaten we dus Big Island.

Liefs,
Carla & Arjen

  1. Marjolijn Gelauff

    Fijn dat jullie dit bericht even sturen. Ik was inderdaad benieuwd of en hoe jullie in de buurt van de bevingen waren. Nog mooie dagen voor jullie op Maui met veel liefs

Leave a Reply